SISTE NYTT
 
Birkir fra Stornes
04-06-2019 

Blær holder sin høye avlsverdi etter ny måling
28-09-2017 

Høstføll
22-10-2015 

Blaka fra Stornes solgt
07-10-2015 

Blær opp i BLUP
05-10-2015 

Blaka fra Stornes til salgs
30-09-2015 

Resultatliste fra unghestutstillingen
27-09-2015 

Velkommen til unghestvisning 26. september
14-09-2015 

Årets første føll født på Stornes
05-06-2015 

Gola fra Stornes solgt
31-05-2015 


Arkiv
Referat fra triksekurs
22-06-2014 

Helt fra Sør-Afrika hadde Sofie Polmar kommet for å holde triksekurs for oss. Utgangspunktet for kurset var å gjøre noe morsomt for ungene, men jeg skal ikke stikke under en stol at vi voksne hadde det skikkelig gøy vi også. Dette var en helt ny måte å jobbe med hest på.

Hovedbudskapet til Sofie var at hesten må få lyst til å jobbe med oss og det får den ikke bare ved å unngå å presse den. Den er også fri for press i mange andre situasjoner, så det som regnes som belønning i natural horsemanship mente hun ikke var nok. Skal du ha en hest som virkelig har lyst til å jobbe med deg må hesten få noe ut av det selv også. Sofie jobber som dyretrener i Sør-Afrika der hun trener opp dyr som skal delta i film. Dyrene er grunntrent til å like å jobbe, derfor kan de lære alle dyrene de forunderligste triks på kort tid til forskjellige filminnspillinger. Denne måten å jobbe på har hun overført til hest og det virket utmerket. Her er noen eksempler:

To-årige Dís fra Bardu lærer å takke for seg.

4-årige Blaka fra Stornes lærer å gå spansk steg

Doffen lærte å spille fotball.

Frár lærte å komme når Frauke plystret på han og følge etter henne når hun kjørte i scooteren sin. Han lærte også å bli "bundet" i bakken slik at hun kunne kjøre rundt han og rense høvene hans.

Hnokki lærte å spille ball og Magnus lærte noen kunster han også.

Men før vi i det hele tatt fikk begynne å jobbe, måtte vi selv være hest. "Rytteren" fikk en oppgave hun skulle lære "hesten" og hesten hadde bind for øynene. "Rytteren fikk bare lov å legge press på "hesten" og si "bra". Her skal Hedda lære Sunniva å knele  på denne måten. Det var mange som fikk seg en opplevelse både som trener og hest og vi gikk nok litt ydmyke til verks når vi begynte med de ordentlige hestene.


Alt i alt var det en morsom og lærerikt helg. Tusen takk til Sofie som tok turen hit nord!
 

     Copyright (c) 2007 Stornes gård                                                                                                                                                 Webdesign Kultur&Helse | Shed49