SISTE NYTT
 
Birkir fra Stornes
04-06-2019 

Blær holder sin høye avlsverdi etter ny måling
28-09-2017 

Høstføll
22-10-2015 

Blaka fra Stornes solgt
07-10-2015 

Blær opp i BLUP
05-10-2015 

Blaka fra Stornes til salgs
30-09-2015 

Resultatliste fra unghestutstillingen
27-09-2015 

Velkommen til unghestvisning 26. september
14-09-2015 

Årets første føll født på Stornes
05-06-2015 

Gola fra Stornes solgt
31-05-2015 


Arkiv
Referat fra Hestekunnskapskurs 2 med Erik Andersen
31-10-2008 

Nok en gang inntok vi grendehuset på hestnes for faglig påfyll fra Erik Andersen.

De samme deltakerene som sist stilte forventningsfulle opp på nok en nydelig høstdag. Erike Andersen var som sist sprudlende og opplagt og villig til å svare på alt vi hadde å spørre om.
 
Hovedfokuset denne gang var å forstå hestens fordøyelses-system, sette opp fôrplan for forskjellige typer av hester, lære om fôringsrelaterte sykdommer, visitere hest for å sjekke at den er sunn og frisk, lære seg normalverdiene på puls, pust, temperatur osv, lære å bendasjere og forstå litt om avl på islandshest. I tillegg skulle vi avlegge kursprøve etter endt kurs. 
 Også denne gangen var kurset i all hovedsag teoretisk basert, men litt hestelukt fikk vi i nesa da vi lærte å visitere hest og legge på bandasje. Når vi visiterte skulle vi sjekke normalverdiene til hesten, se at det tredje øyelokket var lakserødt og fint, sjekke tenner, bøylighet i ledd, elastisitet, muskeloppbygging og sykdomstegn. I tillegg sjekket vi sener, rygg og pels. Veldig greie hester som fant seg i alt det rare vi skulle gjøre med mer eller helst mindre rutinerte hender...
 
Litt av det vi gjorde:


En hest som har smerter i ryggen vil reagere med å senke ryggen for å komme unna smerten når vi drar fingerene langs ryggraden dens.


Her sjekkes det om hesten er likt muskelsatt i begge sider.
 
 

Fine tenner, men hvor gammel er den egentlig?
 

Sener og ledd er viktige deler på hesten og bør sjekkes for kuler og hevelser daglig. Bildene til høyre demonstrere hvordan man kan teste bøyeligheten i hestens frambein.

Nok et lærerikt kurs Erik, vi skulle hatt deg her oftere! Takk også til Bård og Gry på Hestnes for nok et flott gjennomført kurs!
 
Dette referatet er basert på et referat skrevet av Gry Reinsnos.
 

     Copyright (c) 2007 Stornes gård                                                                                                                                                 Webdesign Kultur&Helse | Shed49