SISTE NYTT
 
Birkir fra Stornes
04-06-2019 

Blær holder sin høye avlsverdi etter ny måling
28-09-2017 

Høstføll
22-10-2015 

Blaka fra Stornes solgt
07-10-2015 

Blær opp i BLUP
05-10-2015 

Blaka fra Stornes til salgs
30-09-2015 

Resultatliste fra unghestutstillingen
27-09-2015 

Velkommen til unghestvisning 26. september
14-09-2015 

Årets første føll født på Stornes
05-06-2015 

Gola fra Stornes solgt
31-05-2015 


Arkiv
Referat fra påskekurs med Randi Holaker
02-04-2013 

I svært varierende påskevær hadde 11 islandshestentusiaster samlet seg til kurs på Stornes. Snø og sludd, sol og klarvær kjempet om oppmerksomheten i de to dagene kurset varte. Flere meter høye brøytekanter rundt banen skapte nesten vegger rundt banen denne gangen og ga godt skjul for den tidvise vinden. Godt var det å komme inn til boller og kakao i pausene!
 
Robert rei denne gangen på lånt hest, Blær fra Búðarhóli og der ble det mye fart og spenning.
Med seg hadde han også sine egne to hester, Sproti fra Skáney og Askur fra Stornes som Thea og Karin rei.
Fra Bardu hadde Line og Julianne tatt turen med Gusa og Nóta. To unge hester som virkelig begynner og ta form.
På lånt hest, Skráma fra Skáney, lærte Karoline de islandske gangartene. Utrolig artig var hennes kommentar. Fra nå av er dølahestene byttet ut med islandinger!
Marita hadde som vanlig tatt turen fra Tistnes, men denne gangen var det Marita sin andre hest, som også heter Skráma, som sto på hengeren og ikke Krissa. Krissa skal snart ha føll og fikk kose seg hjemme denne gangen.
Fra Kantornes kom en ny rytter og en ny hest. Keilir og Arne Magnus, dog ikke med hverandre. Gunilla som før har ridd voksne hester rei unghesten Keilir som lærte både det ene og det andre av Randi mens han var her. Samboer Arne Magnus rei Tign som Gunilla og Stigbjørn tidligere har ridd. Litt tungt for tølten hadde hun så Arne Magnus fikk seg en ekstra runde på Skráma som villig vekk byttet gangarter etter rytterens behov.
Fra Ramfjordnes kom Hera og Gudrun. Hera som alltid fasinerende med sine blå øyne og fine bevegelser.
Fruen selv rei Siða fra Arnestad som skal gangsettes. Da kurset var over manglet det ikke mye på at tølten slo igjennom, så nå skal det øves flittig fremover, så har vi nok en tøltende hest til på gården før sommeren.
 
Takk til alle som møtte og som gjorde dette til en trivelig helg. Særlig takk til Randi som hadde tatt turen helt fra Island for å undervise oss. Vi gleder oss til neste gang du kommer!
 

     Copyright (c) 2007 Stornes gård                                                                                                                                                 Webdesign Kultur&Helse | Shed49