SISTE NYTT
 
Birkir fra Stornes
04-06-2019 

Blær holder sin høye avlsverdi etter ny måling
28-09-2017 

Høstføll
22-10-2015 

Blaka fra Stornes solgt
07-10-2015 

Blær opp i BLUP
05-10-2015 

Blaka fra Stornes til salgs
30-09-2015 

Resultatliste fra unghestutstillingen
27-09-2015 

Velkommen til unghestvisning 26. september
14-09-2015 

Årets første føll født på Stornes
05-06-2015 

Gola fra Stornes solgt
31-05-2015 


Arkiv
Nytt år nye muligheter
28-01-2013 

Godt nytt år alle sammen! Året 2012 er over og 2013 er begynnt. Til og med sola er kommet tilbake til Stornes.
 
 
Det første vi byr på på Stornes i år er et nytt påskekurs med Randi Holaker 31.3-1.4.  Randi har sin 3 årige utdannelse som   berider og ridelærer fra Hólar University collage på Island hvor  hun etter  endt utdanning ble beste student i faget undervisning. Hun har tidligere arbeidet for Mette Camilla Moe Mannseth, Gísli Gíslason og Anton Páll Nielson ( Landslagstrener pá det islandske landslaget).
 
Hun har holdt mange kurs i Norge og Finland, og underviser til daglig på Island hvor hun bor på gården Skáney, der det blir avlet, temt og trent   ridehester, konkuransehester og visningshester.
 
Randi tilbyr undervisningen spesielt tilpasset den enkelte rytter og hest. Først og fremst bygger Randi opp underviningen med tanke på hestens oppbygging av rett muskulatur og rett bruk av kroppem, men også den psykiske siden blir vektlagt. Målet er en glad og positiv hest som vil yte maximalt for sin rytter. På kurset ries det 4 økter, 2 hver dag.  Felles lunsj begge dagene.
 
Her underviser Randi på ridekurset i høst. Referat fra det kurset finner du her og her
 
 I juni blir det nytt ridekurs med Aðalsteinn (Alli) Aðalsteinsson, nærmere bestemt 8.-9. juni. Alli holdt kurs på Stornes for første gang i 2011 og mange fant den litt frie, åpne stilen hans svært fasinerende. Ikke minst femgangsrytterene. Alli er selv en svært merittert rytter med flere gull frå både VM og Nordisk. Han er kjent som en habil fem-gangs- og passrytter, men innehar også en sølvmedalje i tølt fra VM. I tillegg har han vist en mengde hester i avlsdom, deriblant rundt 80 hester i 1. premie. Mer om Alli finner du her. Kurset vil gå over to dager der alle rir to økter hver dag.  
Alli instruerer Marita og Krissa. Referat fra forrige kurs med Alli finner du her.
 
En av de store begivenehetene i år er Illingur fra Toftum som skal bedekke hopper på Stornes i sommer. Han kommer 20. juni og allerede 22. juni byr vi på hingsteslipp med han der han møter hoppene for første gang. Illingur er en av verdens høyest bedømte hingster med 8,73 i samlet dom og verdens høyest bedømte flekkete hingst. Hans sønn Nói fra Stóra Hofi er verdens høyest bedømte 4-åring noen sinne, så her er det klart vi har forventninger. Vi skal selv bedekke 6 hopper med denne fantastiske hingsten. Etter slippet blir det servert kaffe og kaker til alle fremmøtte.
         Illingur fra Toftum
 
Stornes-trølten er dessverre blitt avlyst et par år på rad, men med Norsk islandshestforenings satsing på turrytterne synes vi det er viktig å få den inn på programmet igjen. Denne helgen inviterer vi alle islandshestentusiaster med egen hest på ridetur på fjellet bak Stornes lørdagen. Turen vil vare hele dagen og om kvelden inviterer vi på islandsk mat og drikke hjemme på gården. Søndagen rir vi fjæratur til Selnes og spiser vafler og drikker kaffe der. Søndagen er svært familievennlig og passer godt også for mindre barn.  Turen vil bli holdt i august, men tilpasses andre arrangement i islandshestverdenen. Dato kommer derfor senere.  
 
Fra Stornestrølten 2007: Agnete og Sól i front. Referat og flere bilder fra turen finner du her 
 
 
Høst er utstillingstid og tradisjon tro arrangeres det unghestutstilling på Stornes gård. Den blir mest sannsynlig i september, men det kommer litt an på når vi får dommer. Utstillingen arrangeres i samarbeid med islandshestklubben Vikingur.
 
Per Kolnes, Agnete og skárri
Fra unghestutstillingen i 2008 med Per Kolnes, Agnete Kristoffersen og Skárri fra Stornes som ble beste føll på den utstillingen .
 
 
På høsten blir det gjerne et siste ridekurs før vinterstormene setter inn og planen er å få til et nytt ridekurs med Randi Holaker. Hun er grundig presentert før i dette nyhetsbrevet og trenger ingen ytterligere introduksjon. Mange kjenner henne jo også etter å ha deltatt på tidligere kurs.  
 
Referat fra det forrige kurset med Randi finner du her og her
Dette er noe av det som står på planen for 2013. Aktivitetene vil bli fortløpende oppdatert under aktiviteter på hovedmenyen til stornesgard.no Her vil også priser og annen informasjon være oppdatert. Direktelink finner du her.
Håper mange vil ta turen innom Stornes i året som kommer, enten for å delta på kurs eller tur, se på hingsteslipp eller unghestutstilling eller rett og slett bare for å ta en kopp kaffe.
 

     Copyright (c) 2007 Stornes gård                                                                                                                                                 Webdesign Kultur&Helse | Shed49