SISTE NYTT
 
Birkir fra Stornes
04-06-2019 

Blær holder sin høye avlsverdi etter ny måling
28-09-2017 

Høstføll
22-10-2015 

Blaka fra Stornes solgt
07-10-2015 

Blær opp i BLUP
05-10-2015 

Blaka fra Stornes til salgs
30-09-2015 

Resultatliste fra unghestutstillingen
27-09-2015 

Velkommen til unghestvisning 26. september
14-09-2015 

Årets første føll født på Stornes
05-06-2015 

Gola fra Stornes solgt
31-05-2015 


Arkiv
Gledelig jul!
26-12-2012 


Så er atter et år gått og vi har passert den magiske 21. desember 2012 uten altfor store uroligheter. Snøen lar fortsatt vente på seg og vannet er knapt, men lyset er denne tidens store magi.
Vi harbak oss på et år med mange begivenheter. I mai ble vår nye hingst Galdur fra Grunds første føll født på norsk jord, og hos oss kom det fire stykker - to hopper og to hingster. De fikk alle navn på G etter Galdur. Først kom Gjöf etter Dirfska fra Hala deretter Gyðja etter Iðunn fra Stall Kjersem. Litt senere kom Glæsir etter Byssa frá Kirkjubæ og to timer senere Glæðir etter Glíma fra Hvanneyri. Disse ble alle vist på unghestutstillinglitt senere på året med fine resultater med en gjennomsnittelig dom på 7,98. Dette kaller vi pangstart for Galdur i Norge!
Glæðir og Glæsir fra Stornes Foto: Ulrika Forsstedt
Den neste store begivenheten var oppstart av fisketurisme på gården. 1. juni sto gammelstua klar i ny drakt, nyoppusset og modernisert med 10 sengeplasser, flytebrygge og to båter. Tre måneder ble utleid første sommeren og det var vi veldig godt fornøyd med. Turistene så ut til å trives og vi trivdes med dem.
I september ble det holdt unghestutstilling på gården der 21 hester stilte til start. Gjennomsnitelig dom på alle hestene som stilte ble flotte 7.92 som var en fin fremgang fra året før. Utstillingens beste. hest ble Galdursdatteren Gyðja fra Stornes med fine 8,14. Dommer var John Siiger Hansen fra Danmark.

Gjennom sommeren og høsten var det flere hester fra oss som fikk nye eiere. Disse var Jarpur fra Pasvik og Katla fra Østerelva som flyttet til Andøya, Sproti fra Skáney som flyttet til Tromsø, Sól fra Heigusmyrisom blir her i Balsfjord og Glíma fra Hvanneyrisom har flyttet til Bardu for vinteren.

Årets siste måneder har vært brukt til å starte opp to treåringer som vi har etter Flói fra Husavík, Frár og vår datter Maria sin hest Iðinn. De tegner veldig godt begge to med fine gangarter og godt gemytt.
 
Frár fra Stornes
Neste år står første generasjon Storneshester etter Blær fra Búðarhóli for tur. Det gleder vi oss selvfølgelig veldig til siden han er i vår eie og vi har mange avkom etter han. Suksessen til Blærs datter Meyla från Jemthagen i fjor gjør selvfølgelig ikke spenningen mindre. Hun ble verdens høyest bedømte 6-årig hoppe i 2011.

Vi vil med dette ønske alle venner og bekjente og alle dere andre som er innom siden vår med jevne mellomrom en fortsatt god jul og et riktig godt nytt år. Kanskje sees vi i det nye året!

 

     Copyright (c) 2007 Stornes gård                                                                                                                                                 Webdesign Kultur&Helse | Shed49