SISTE NYTT
 
Birkir fra Stornes
04-06-2019 

Blær holder sin høye avlsverdi etter ny måling
28-09-2017 

Høstføll
22-10-2015 

Blaka fra Stornes solgt
07-10-2015 

Blær opp i BLUP
05-10-2015 

Blaka fra Stornes til salgs
30-09-2015 

Resultatliste fra unghestutstillingen
27-09-2015 

Velkommen til unghestvisning 26. september
14-09-2015 

Årets første føll født på Stornes
05-06-2015 

Gola fra Stornes solgt
31-05-2015 


Arkiv
God jul!
23-12-2011 

Nå går et nytt år mot slutten og tiden er kommet til et tilbakeblikk. 2011 har på mange måter vært et spennende år for oss. Det begynnte med at vi i januar kjøpte Galdur fra Grund på Island. Han hadde for oss en spennende stamme med verdensmesteren Baldur fra Bakka som far og den hederspremierte Mökkur fra Varmalæk som morfar. 8.39 i samlet dom og 116 i Blup skjemte heller ikke hesten, men viktigst for oss akkurat da var den fantastiske bygningsdommen og blupen hans på 8.44/122 som vi følte oss helt sikre på ville ta ekteriøret på hestene våre et godt steg fremover. I februar ble han satt på flyet til Sverige og på vei hjem med Galdur plukket vi også opp Glíma fra Hvanneyri som vi også hadde kjøpt. Hun var søster av en hingst vi har likt godt, Andvari fra Skáney, men brukt altfor lite. Med en samlet dom på 7.96 hadde hun både slektskap og bedømmelse som passet oss. Hun var allerede drektig og ventet føll noen måneder senere og det var selvsagt også et pluss.
 

Galdur hjemme på Stornes

Galdur vel hjemme på Stornes
 
Ikke før hadde vi fått disse høyt bedømte hestene i hus, så kommer Arni Björn Haraldsson og tilbyr oss å overta sin førstepremierte hoppe Dirfska fra Hala da han selv skulle selge gården sin i Pasvik og flytte sørover. Dette kunne vi selvfølgelig ikke si nei til og vips satt vi med tre nye hester med en gjennomsnittelig dom på 8.13. Yohuu!
 
Og det er ikke bare hester som dukker opp. Før vi visste ordet hadde vi byttet et sprang med Galdur mot en lama og han ble levert til gårds av eieren selv, Stigbjörn Mårtensson. Lamaen fikk navnet Kuzco og han ble snart navngjeten. Vi hadde ikke hatt han lenge da NRK dukket opp og ville lage et program om han. Programmet kan du se her.
 
NRK, Kuzco og vår datter Embla diskuterer opptakene.
 
Da våren kom fikk vi 5 flotte føll, 3 hopper og 2 hingster, 4 etter vår egen Blær, ett etter Votur fra Akranesi som Glíma hadde i magen da hun kom til oss. Et etterlengtet vindott føll fikk vi også etter Snót som til nå har produsert 3 svarte føll til tross for at hun selv er bærer av den vakre vindottfargen.
 
Snót med hingsteføllet sitt Bætir etter Blær fra Búðarhóli
 
Det var to avkom etter våre hester som skulle vises i år. En datter av Blær som skulle vises i Wången i Sverige og en sønn av Iðunn som skulle vises i Tresfjord. Først ut var Blær sin datter Meyla från Jemthagen og hvilken dom! 8.80 i rideegenskaper, 8,54 totalt. Vi visste hun var god, men SÅ god? Jubelen sto i taket!   Meyla ble tatt ut til VM og fikk til slutt en bronsemedalje der i klasser hopper 6 år med Guðmundur Einarsson i salen.  
 
Meyla från Jemthagen og Guðmundur Einarsson i Wången
 
Bare dager etter ble Baron, Iðunn sin sønn vist i Tresfjord. Som 4-gjenger oppnådde han flotte 7,88 sammenlagt med 8,08 for bygning og 8,5 for tølt, form under rytter, vilje og gemytt og gallopp.  
Baron og Stian Pedersen i Tresfjord
Baron fra Øverbø og Stian Pedersen under visningen i Tresfjord i juni 2011                          Foto: Gry Reinsnos
 
Paralellt med disse flotte visningsresultatene strømmet det hopper til Stornes for bedekning. Med rekordmange 1. premierte hingster ble 24 hopper bedekket og konstatert drektige hos oss i løpet av sommeren. Først med Blær og Galdur og deretter med Leiknir från Lappdal.
 
Leiknir var leid inn for sommeren ene og alene pga sin flotte palomino farge. Vi hadde lenge ønsket oss denne fargen inn i våre hester og skulle vi få den inn skulle det være via de beste. Leiknir er en av verdens høyest bedømte palominohingster med en samlet dom på 8.30 kun 5 år gammel. Med verdensmester Askur från Håkansgården til far og hederspremierte  Atli fra Syðra-Skörðugili til morfar følte vi at dette var hingsten å satse på. Og så tenkt så gjort. Avtale ble gjort med eieren og 5. juli kom Leiknir til oss. Vi parret fire egne hopper med han, så nå må vi bare vente å se om det fødes noen palominofargede føll til oss til våren.
 
Leiknir hadde ikke mer enn forlatt gården før årets unghestutstilling sto for tur. Også denne hadde positive overraskelser å by på! Med utstillingens beste hoppe og beste hingst og fire unghester med bedømmelse over 8 var vi superfornøyde. En gjennomsnittsdom på 7,92 på de 17 hestene vi stilte var et kjemperesultat synes vi.  
Slaufa fra Stornes etter Snót fra Skáney og Sólon fra Skáney ble beste hest med 8,21
 
Sent på høsten kom årets siste føll til verden, Hausti fra Stornes. Han ble født på Senja dit moren hans, Katla fra Østerelva, er solgt, men kom snart hjem og koser seg nå hjemme hos oss.
 
Foto: Janne-Lin Steinmo
 
Også på sauefronten har vi hatt et aktivt år. Ikke tidligere har vi opplevd større etterspørsel etter livdyr av sauen våre som er av den relativt sjeldne rasen, Gammalnorsk spælsau. Den regnes som den opprinnelige sauerasen i Norge, den vikingene flyttet med seg til Island da de flyttet dit. Her er det Stigbjörn Mårtensson som kommer på ridekurs og ender opp med å ta med seg en vær hjem.
 
 
Nå lakker det mot jul og væren er sluppet til søyene for å lage neste års lam.
 
Med dette ønsker vi dere alle en riktig god jul og et nytt år. Takk for alle besøk i året som er gått og velkommen tilbake i 2012.
 
Beste hilsner fra Agnete og Þorsteinn
 
 

     Copyright (c) 2007 Stornes gård                                                                                                                                                 Webdesign Kultur&Helse | Shed49