SISTE NYTT
 
Birkir fra Stornes
04-06-2019 

Blær holder sin høye avlsverdi etter ny måling
28-09-2017 

Høstføll
22-10-2015 

Blaka fra Stornes solgt
07-10-2015 

Blær opp i BLUP
05-10-2015 

Blaka fra Stornes til salgs
30-09-2015 

Resultatliste fra unghestutstillingen
27-09-2015 

Velkommen til unghestvisning 26. september
14-09-2015 

Årets første føll født på Stornes
05-06-2015 

Gola fra Stornes solgt
31-05-2015 


Arkiv
Referat fra ridekurs 26.-27. april
28-04-2008 

Så var vinterens siste ridekurse med Kerstin Nilsson gjennomført i nydelig vårvær og med muntre deltakere.

Lørdag morgen startet vi opp med en rideøkt der vi læret å forberede hestene på treningsøkt gjennom avslappende og mykgjørende øvesler. Lite kommer ut av ei treningsøkt mente Kerstin hvis ikke hester en avslappet og myk før en starter. Øvelsene gikk på å øke overlinjen på hesten slik at den fikk tøyd seg skikkelig samtidig som den ble myket opp i sidene gjennom serpentin-gang.

 

Etter lunsj og teoridelen om saltilpasning skulle vi jobbe fra bakken. Med rundgjort og lange tømmer skulle vi lære hesten å gå i sidelengs, fram og stoppe. Dette var også for å myke opp hesten og vi oppdaget snart at de fleste hestene hadde en myk og en stiv side. Det ble mye krangling rundt omkring  når den stive siden skulle forflyttes :-)Søndag startet vi med en rideøkt der sideførende bevelelser igjen sto på planen, denne gang til hest. Først i skritt, så i trav og deretter på volte. Vi kjente nok alle at innsatsen dagen før hadde gjort mye med hestene, de var mye mykere og kom med langt færre protester.Søndagens siste økt var nok den som frembragte mest latter. Vi skulle jobbe med egen sits og ikke ha fokus på hesten. Vi longerte hverandre og gjorde de mest akrobatiske øvelser på hesteryggen. Etter alle øvelsene som bl.a. besto i å ri lett i trav uten stigbøyler med hendene ut til siden, trekke bena opp under haka (også i trav :-/), strekke bena bakover mens vi rei osv kjente vi nok godt at sitsen hadde forbedret seg en smule. I alle fall var vi blitt mykere, Vi hadde økt kontakt med hesten og dens bevegelser og var blitt mer fokusert på egen sits. Bare det å longere hverandre var en artig opplevelse.Gjennom alle de fire ridekursene har Kerstin hatt en ting for øye og det er å forbedre gangartene på hestene og lære oss hva som skal til for å utvikle dette i våre egne hester. Siden vi har hatt hele vinteren på oss har vi kunnet jobbe tingene frem, målrettet og i riktig rekkefølge. Dette har gitt oss alle mye. Nå gleder vi oss bare til en lang sommer med mye trening og så nye fire ridekurs neste vinter.

 

Martine og Gladur

Rune og Hekla

 

Steini Lóa og Rune

 
 

     Copyright (c) 2007 Stornes gård                                                                                                                                                 Webdesign Kultur&Helse | Shed49