SISTE NYTT
 
Birkir fra Stornes
04-06-2019 

Blær holder sin høye avlsverdi etter ny måling
28-09-2017 

Høstføll
22-10-2015 

Blaka fra Stornes solgt
07-10-2015 

Blær opp i BLUP
05-10-2015 

Blaka fra Stornes til salgs
30-09-2015 

Resultatliste fra unghestutstillingen
27-09-2015 

Velkommen til unghestvisning 26. september
14-09-2015 

Årets første føll født på Stornes
05-06-2015 

Gola fra Stornes solgt
31-05-2015 


Arkiv
Vellykket oppvisning på landbruksmessa
29-06-2009 

I strålende sol og tropevarme presenterte vi islandshesten for et lydhørt publikum på landbruksmessa i Balsfjord i helga. Vi hadde valgt ut gode gangartshester i fire forskjellige farger og red kvaldrilje i tølt til tonene av Riðum riðum. Etter en kort innføring i islandshestens historie og særegenhet viste Hege og Lira forskjellen på tølt og trav pluss tempovekslinger i tølt. Etter en ny kvadrilje-runde ga vi alle som hadde lyst muligheten til å prøve å ri islandhest. Dette var veldig populært og både barn og voksne kom for å prøve. En del lyngshestfolk fikk også prøve og det er ikke til å stikke under en stol at mer enn en gikk fra opplevelsen med stjerner i øynene og avtale om å komme på besøk for å ri mer islandshest.
 
Kvadrilje på landbruksmessa
Andrea og Ör, Hege og Líra, Therese og Perla og Elín på Tvistjörna rir kvadrilje på Landbruksmessa i Balsfjord.
 
Lira og Hege leier publikum
Hege og Lira med en av de som hadde lyst til å prøve islandshest
Solfrid Ramberg og Tvistjerna
Solfrid Ramberg, lærling ved Nord-Norsk hestesenter prøver Tvistjörna etter visningen.
 
Så var vi så heldige å få ha oppvisningen vår rett etter Nord-norsk hestesenters presentasjon av lyngshesten så sammen greide vi å vise en veldig bredde i hva disse to hardføre rasene kunne brukes til. Nord-Norsk hestesenter hadde satt sammen et utrolig flott program der de viste kjøring med hest, dressurridning, sprangridning, travløp med rytter, arbeid i skogen med hest og mye mer. Etterpå utvekslet vi erfaringer og de fikk ri islandshest og vi fikk prøve lyngshest.
Elisabeth Nilsen og lyngshesten Vanja viser presisjonskjøring
Elisabeth Nilsen, lærling på Nord-Norsk hestesenter viser lyngshesten Vanja i presisjonskjøring. 
 
Agnete på lyngshesten Vanja
Agnete prøver lyngshesten Vanja.
 
Både store og små islandshestfolk møttes på den provisoriske standen vi satte opp foran hestene våre. Typisk nok sto det ett dyr av hver hesterase utstilt. Unntaket var de 7 islandshestene vi hadde tatt med :-)
 

     Copyright (c) 2007 Stornes gård                                                                                                                                                 Webdesign Kultur&Helse | Shed49