SISTE NYTT
 
Birkir fra Stornes
04-06-2019 

Blær holder sin høye avlsverdi etter ny måling
28-09-2017 

Høstføll
22-10-2015 

Blaka fra Stornes solgt
07-10-2015 

Blær opp i BLUP
05-10-2015 

Blaka fra Stornes til salgs
30-09-2015 

Resultatliste fra unghestutstillingen
27-09-2015 

Velkommen til unghestvisning 26. september
14-09-2015 

Årets første føll født på Stornes
05-06-2015 

Gola fra Stornes solgt
31-05-2015 


Arkiv
Fine jentedager på Stornes
18-08-2007 

3 dager med 7 jenter og 7 hester på Stornes er nå over. Topptur og havtrav blant favorittene.

Vi har nå avsluttet tre dager med 7 jenter med egne hester på minirideleir på Stornes. Onsdag kom alle til gårds og vi grillet med foreldrene før jentene la seg til å sove i gammelstua på gården. Torsdag var det tidlig opp og klart for første ridetur. Målet for turen var å finne gårdens hopperog føll som gikk i utmarka. Med Sól som spor-hest gikk det greit, men Sól fulgte hestenes spor og holdt seg konsekvent unna alt som het ridestier og traktorveier så her gikk turen gjennom svært ulendt terreng. Dette ga jentene fin trening i presisjonsridning for uten full kontroll her ble det mange blåe tær. Etter en drøy times ridning fant Sól hoppene på en nydelig lysning høyt oppi lia.


 


Jenter, hopper og føll


 


Fredag skulle vi bygge terrengrittløype og det var ikke bare bare. Det måtte tunge stokker til og solid vurdering av både satsfelt og nedslagsfelt. Men halvbygd bane til tross, alle fikk hoppe hinder og gjøre seg noen erfaringer med det. Noen hoppet, andre gikk...


 


Catarina og Svartur


 


Etter hoppinga bar det gjennom skogen og fjæra på vei hjem. Her viste det seg å ikke lenger være fjære og i stede for å ri langs stranda valgte jentene en frisk galopp gjennom vannet. Det førte til vilt begeistrede og søkk våte jenter og hester.


 


Lørdag var det klart for ukas styrkeprøve for både hest og rytter. Fra Stornes bar det til fjells og halvveis ned i Andersdalen hvor vi tok pause med matpakke og varm kakao. Deretter rei vi helt til topps og stoppet øverst på Vassåsen. Derfra hadde vi utsikt over hele Balsfjorden. Fra Vassåsen bar det rett ned inntil vi nådde Bakken gård. Da fikk jentene velge om de ville rett hjem eller gjenta fjæra-turen fra dagen før. Et enstemmig svar runget: FJÆRA. Heller ikke denne dagen var det mye fjære, så atter en gang bar det gjennom masse vann i hurtig tempo.


 


Da vi atter en gang red våte og svette inn på tunet begynnte foreldrene og å rulle inn, og etter en rask tallerken risengrynsgrøt og litt kaffe til de voksne ble den ene hesten etter den andre lastet på hengeren og jentedagene var slutt for denne gang.


 


Utsikt over Andersdalen


 


Helt til topps


 
 

     Copyright (c) 2007 Stornes gård                                                                                                                                                 Webdesign Kultur&Helse | Shed49